بهینه سازی سایت برای Page Load Speed
15 نکته بهینه سازی سرعت وب سایت برای بهبود سرعت سایت
کاربران انتظار دارند صفحات وب در عرض چند ثانیه بارگذاری شوند و اگر این اتفاق نیفتد، ممکن است صفحه را ترک کنند. وبسایتهایی که سرعت بالاتری دارند، معمولاً نرخ خروج کمتری دارند، نرخ تبدیل بالاتری کسب میکنند، در نتایج جستجوی ارگانیک رتبه بهتری دارند و تجربه کاربری بهتری را ارائه میدهند. پلاگین برای بهبود سرعت سایت وردپرس زیاده؛ ولی Litespeed cache جزء اونهاییه که به قول معروف All-In-One یا پک کامل هست. لایت اسپید کش با اختصار LSCWP از ویژگیهای بهینهسازی و کش در سطح سرور استفاده میکنه. راز تأثیر فوقالعاده افزونه Litespeed cache برای بهبود عملکرد سایت اینه که مکانیزم کش کردن تو خود وب سرور Litespeed cache قرار داره که همین موضوع باعث میشه تا نیازی به لایه پراکسی معکوس نباشه. این یک فرآیند مداوم است که نیاز به توجه به اجزای مختلف دارد، از میزبانی سرور و تنظیمات گرفته تا شیوههای کدنویسی.
آنها می توانند مدت زمان انتظار را در ارائه محتوای درخواستی به بازدیدکنندگان آنلاین خود با بهینه سازی سرعت وب سایت کاهش دهند. آنها باید هر کاری کنند تا وب سایت خودشان را برای ارائه پاسخ فوری و کیفیت بالا و تجربه کاربری یکپارچه طراحی نمایند. لود تنبل یا Lazy Loading بدون شک تو سایتهای پر ترافیک تأثیر مثبتی داره. BJ Lazy Load با بیش از 90 هزار نصب فعال یه افزونه محبوب تو این زمینه محسوب میشه. این افزونه افزایش سرعت لود سایت وردپرس، تمام تصاویر و محتوای صفحات رو با یک placeholder جایگزین میکنه. به محض نزدیک شدن کاربر به قسمتی از صفحه که OffScreen هست، محتوا بارگذاری و در نتیجه پهنای باند سایت تا حد زیادی آزاد میشه!
در اکثر سایت ها عکس های زیادی وجود دارد که بهینه نبودن آن ها سرعت لود وب سایت را بسیار کاهش خواهد داد. میتوانید قبل و بعد از اجرای هر یک از راهکارهای بهینهسازی، تاثیر آن را بر سرعت اندازهگیری کنید. شاید هرکدام به تنهایی تغییر چشمگیری ایجاد نکنند، اما رعایت تمام آنها میتواند سرعت را تا دو برابر افزایش دهد. همانند فشردهسازی فایلهای محلی با WinZip و WinRAR، میتوانید فایلهای سایت را نیز با GZip فشرده کنید تا حجم کمتر و در نتیجه سرعت بیشتری داشته باشند. اما استفاده از آن به طور چشمگیری حجم را کاهش داده و سرعت را افزایش میدهد. از ریدایرکت تا حد ممکن خودداری کنید، چرا که سرعت سایت را کُند میکند.
همچنین بهتر است برای افزایش سرعت لود سایت، داده های اضافی تصاویر (متادیتا ها) مانند زمان ایجاد تصاویر، رزولوشن و دستگاهی که تصویر با آن گرفته شده و… را حذف کنید. در صورت استفاده از CDN آروان، می توانید در تنظیمات ویژگی حذف متاداده های تصاویر را فعال کنید تا این داده ها بصورت خودکار و توسط ابر آروان حذف شوند. هر مرورگری برای نمایش صفحات سایت باید فایلهای زیادی را از سرور درخواست کند. در نبود ویژگی Keep-Alive در سایت، فایلهای CSS، جاوا اسکریپت، html جدا از هم لود خواهند شد. یعنی صفحه در حالت HTML در پسزمینه بارگیری میشود و بعد آدرسهای داخل آن که شامل فایلهای css و js میشود، تکبهتک بررسی میشوند و برای بارگیری از آدرس یک درخواست جدا به سرور میفرستد.
در این مقاله، به بررسی مزایای استفاده از Cloudflare برای افزایش سرعت وبسایتها و نحوه بهینهسازی آن برای سایتهای وردپرس میپردازیم. در این مقاله، روشهای مختلفی برای بهبود سرعت وبسایت مورد بررسی قرار گرفت. سرعت بارگذاری، نه تنها تجربه کاربری را بهبود میبخشد بلکه به افزایش نرخ تبدیل و حفظ کاربران کمک میکند. با بهینهسازی تدریجی و استفاده از استراتژیهای متنوع، میتوان سرعت وبسایت را به طور قابل توجهی افزایش داد. یکی از راهکارهای کاربردی در این زمینه، فعالسازی شبکه توزیع محتوا (CDN) است. با فعال سازی CDN ابر آسیاتک، محتوای وبسایت شما از نزدیکترین سرور به کاربر ارسال میشود، که این باعث کاهش زمان بارگذاری و بهبود تجربه کاربری میشود.
به این ترتیب، بررسی روشهای فشردهسازی فایل و راهحلهای میزبانی بهینه شده حیاتی است. پلتفرم های محبوب مانند YouTube یا Vimeo به دلیل پخش یکپارچه و تجارب کاربر بهبود یافته ایده آل هستند. با این حال، مشاغلی که به دنبال کنترل بیشتر بر محتوای خود هستند، اغلب خدمات مبتنی بر ابر(cloud-based services) مانند AWS S3 را انتخاب می کنند. پیاده سازی ضعیف جاوا اسکریپت وب سایت، اثر منفی روی زمان بارگذاری داشته و سرعت را کاهش میدهد. در مقالات آموزشی آنلاین در مورد بهینه سازی جاوا اسکریپت؛ میتوانید نکات آموزشی برای بهبود سرعت بارگذاری وب سایت را پیدا کنید.
کدهای HTML و CSS غیرضروری را حذف کنید تا اندازه صفحات کاهش یافته و سرعت بارگذاری افزایش پیدا کند. چراکه قالبهای آماده معمولا حاوی امکانات فراوانی هستند که شاید هیچوقت استفاده نشوند. این افزونه هم یکی از حرفهای ترین افزونههای کش وردپرس که رایگان نیست و باید از مارکتهایی مثل راستچین یا راکت خریداریش کنید. اما خوب من خودم ترجیه میدم لایت اسپید رایگان رو استفاده کنم تا اینکه یک افزونه نال شده فارسی سازی شده رو سایتم نصب کنم. اگر وب سرور لایت اسپید دارید، قطعا نظر من روی افزونه لایت اسپید کش هستش.
با استفاده از بهینه سازی کد های سایت و حذف کاراکترهای اضافی مانند جاهای خالی، ویرگول ها و دیگر موارد می توانید سرعت بارگذاری سایت را افزایش دهید. گوگل در این مرد ابزار YUI Compressor را برای فایل های جاوا اسکریپت و CSS پیشنهاد کرده است. با استفاده از کش، میتوانید نسخههای استاتیک صفحات را ذخیره کنید تا به جای بارگذاری دوباره آنها از سرور، به کاربران ارائه شود. همه این عناصر بر سرعت بارگذاری صفحه شما و به نوبه خود ، UX وب سایت شما تأثیر می گذارد. به هر حال ، کاربران صفحاتی که سرعت لود ضعیفی دارند را نمی پذیرند و به احتمال زیاد آن صفحه را ترک می کنند که باعث نرخ پرش بالا در سایت می شود.
وبسایتهایی که برای دستگاههای تلفن همراه بهینهسازی نشدهاند، از مشکلات رایجی رنج میبرند که تجربه کاربر تلفن همراه را مختل میکند. بهینه سازی سرعت وب سایت یک فرآیند مداوم و در حال تحول و فراتر از اشتراک در بهترین خدمات میزبانی وب در جهان است. هر فایل JavaScript و CSS که روی سایت بارگذاری میشود یک درخواست HTTP جدید ایجاد میکند که باعث کندی بارگذاری سایت میشود. برای افزایش سرعت سایت، فایلهای JavaScript و CSS را ترکیب و فشردهسازی کنید تا تعداد درخواستها کاهش یابد. با خرید سرور مجازی از ابر آسیاتک میتوانید با توجه به میزان مصرف خود از منابع هزینه پرداخت کنید و دغدغهای برای افزایش ترافیک خود نداشته باشید.
افزونه WP Smush.it با بیش از 1 میلیون نصب فعال یه افزونه تخصصی برای بهینه سازی و فشرده سازی تصاویر سایت محسوب میشه. فرقی نداره که از چه تم و صفحهسازی برای مدیریت کتابخانه رسانه وردپرس استفاده میکنید؛ چون WP Smush.it با همشون سازگاره. این سرویس از سمت یاهو ارائه شده و به طور خودکار بعد از آپلود هر تصویر، بهینهسازی رو انجام میده. البته این رو هم بدونید که ترکیب افزونه Smush با افزونه Hummingbird میتونه گزینه خوبی باشه. می توانید آدرس سایت خود را وارد کرده و امتیاز آن، سرعت لود، تعداد درخواست های Http و حجم سایت را به همراه مشکلات آن از نظر این ابزار مشاهده کنید و برای افزایش سرعت لود سایت خود اقدام نمایید. پس از بررسی سایت نیز می توانید مجددا با سایر سرور های Pingdom سایت خود را تست کنید.
من علیرضا ادیب تو ادیب پلاس با آموزش های مختلف طراحی سایت، سئو و وردپرس کمکت میکنم سایت بهتری داشته باشی. رتبه دوم متعلق به وب سرور لایت اسپید (LITESPEED) خواهد بود که در حال حاضر اکثر هاستینگهای خوب و استاندارد ایرانی از همین وب سرور استفاده میکنند که هم بروز و سرعت مناسبی داره. این عکسی که من براتون گذاشتم از لوکال هستش و از اونجایی که با زمپ وردپرس رو نصب کردم، وب سرور من رو apache نشون میده. اگر وب سرورتون لایت اسپید باشه، یکی از موارد LiteSpeed یا OLS یا OpenLiteSpeed را مشاهده خواهید کرد. با این حال، کاربران با درک اولیه از کد نویسی وردپرس می توانند این کار را با دنبال کردن این مراحل انجام دهند. با سال ها تجربه در راه اندازی مشاغل مبتنی بر وردپرس، اهمیت انتخاب بهترین هاست وردپرس را آموخته ایم.
مزایای سنتی CDN از جمله افزایش عملکرد، در دسترس بودن زیاد، و رتبه بالای صفحه در مجموع نتیجه کسب و کار را بالا می برد. غول تجارت الکترونیک Shopzilla با کاهش زمان بارگذاری صفحه از ۷ ثانیه به ۲ ثانیه، شاهد کاهش ۵۰ درصدی بودجه عملیاتی خود بود. بهبود عملکرد و سرعت سایت با بازنگری در طراحی وب سایت، این شرکت را قادر می سازد تا از منابع سخت افزاری مشابهی برای پردازش همان مقدار درخواست های کاربران وب سایت به طور مؤثر استفاده کند. ریسپانسیو ساختن وب سایت هم درآمد این سایت را تا ۱۲ درصد افزایش داد. CDN به شما این امکان را میدهد که محتوای سایت خود را در سرورهای مختلف در نقاط جغرافیایی مختلف ذخیره کنید. این کار باعث میشود که کاربران به نزدیکترین سرور متصل شوند و سرعت بارگذاری سایت افزایش یابد.
اگر از وردپرس استفاده میکنید، Cloudflare به عنوان یک ابزار بسیار مفید میتواند تجربه کاربری و سرعت سایت شما را بهبود بخشد. در این بخش، به برخی از بهترین روشها برای بهینهسازی Cloudflare جهت استفاده با وردپرس میپردازیم. خب توی این مقاله سعی کردیم بهترین افزونه های افزایش سرعت سایت وردپرس رو بهتون معرفی کنیم که هم رایگان باشه، و هم واقعاً روی سرعت سایت شما یه تأثیری بذاره. اولویت رو بذارید روی موارد اول؛ ولی هر افزونه میتونه عملکرد متفاوتی روی سایتهای مختلف داشته باشه. حتی میتونید قبل از انتخاب یکی از افزونهها، با پشتیبانی هاست سایتتون مشورت کنید. شاید اونها افزونه خاصی رو به شما معرفی بکنن که با هاست هماهنگی بیشتری داره.
یه سری افزونههای خیلی خوب هم به تازگی در میزفا پیدا کردیم و خواستیم اینجا لیست کنیم. کار اصلی این افزونهها Critical هست، یعنی Critical JS و Critical CSS انجام میدن. به زبان ساده میان فقط کدهایی که در همون صفحه لازم هست رو فراخوانی میکنن و کدهای که قابل استفاده نیست (noCritical) رو در پایین سایت لود میکنن. البته این افزونهها فقط همین کارها رو انجام نمیدن و بعضیاشون کلی کارهای دیگه هم انجام میدن. این افزونه برای همون شرکتی هست که افزونه عالی Smush طراحی کرده و در بالا معرفی کردیم. برای دانلود افزونه افزایش سرعت برای وردپرس BJ Lazy Load اینجا کلیک کنید.
این ابزار گزارشها مهمی مانند سرعت صفحات، مقادیر فاکتورهای Core Vital Web برای سرعت، YSlow، Waterfalls و همچنین گزارش بصری از دادههای تاریخی صفحات مورد بررسی را بهصورت کاملاً رایگان ارائه میکند. CDN یا شبکه تحویل محتوا، مجموعهای از سرورهاست که محتوای سایتت رو تو مناطق مختلف ذخیره میکنن. اینطوری کاربرا از هر جایی که باشن، به نزدیکترین سرور دسترسی پیدا میکنن و صفحه سریعتر لود میشه. مرورگر درخواست میده و سرور یه فایل برمیگردونه که اطلاعاتی رو که کاربر برای دیدن صفحه نیاز داره، شامل میشه. تا وقتی که این درخواست کامل نشه، کاربر نمیتونه محتوای داخل فایل رو ببینه. یا اگه از وردپرس استفاده میکنی، افزونهای مثل WP Rocket میتونه بهت کمک کنه تا کدها رو فشردهسازی کنی.
صفحات 404 با ایجاد ریکوئستهای اضافی، باعث افت شدید سرعت سایت میشوند. ابزارهای مختلفی برای شناسایی این صفحات وجود دارد که بهترین و سریعترین آنها Website Auditor است. بعد از شناسایی این صفحات با کمک افزونههای ریدایرکت 301، این صفحات را به مرتبطترین صفحه سایت ریدایرکت میکنیم. برای اطلاعات بیشتر پیشنهاد می کنیم مقاله ریدایرکت 301 چیست را مطالعه کنید. Tbt به همراه Lcp مهمترین معیار تعیین امتیاز سایت ما در Page Speed Insights است.
هر چند که مهم هستند، اما هیچ کدام به اندازه ارقام فروش و نرخ تبدیل نشان دهنده موفقیت تجارت آنلاین نیستند. بهبود شاخص کلیدی عملکرد (KPI) وب سایت همچنین منجر به کسب امتیاز کیفی بهتر Google AdWords می شود و بنابراین هزینه هر کلیک (CPC) را کاهش می دهد. تلاشهای بسیار کمتری برای جذب مشتریان آنلاین برای بازدید از فروشگاه های خردهفروشی آنلاین نیاز است! کاربران اینترنت به این موضوع اهمیت می دهند که برای باز کردن صفحات وب که قبلاً هرگز بازدید نکرده اند، چند کلیک اضافی بکنند. نقش سئو یا همان بهینه سازی موتورهای جستجو و تبلیغات رسانه های اجتماعی را در این امر دست کم نگیرید.
محدود نگه داشتن پلاگین ها یا همان افزونه ها، حداقل برای حفظ عملکرد بهینه وب سایت ضروری است. حتی افزونه های نصب شده در هسته وب سایت مشابه در ارائه سریع ترین پاسخ به درخواست های مرورگر رقابت می کنند و در نهایت پهنای باند را کاهش می دهند. محققان گوگل پیشنهاد می کنند که زمان بارگذاری صفحه کمتر از ۱۰۰ میلی ثانیه به بازدیدکنندگان توهم واکنش آنی وب سایت را می دهد! زیرا پردازشگر حافظه حسی بصری در مغز ما در فواصل ۱۰۰ میلی ثانیه ای کار می کند. حافظه ذخیره ای پس از ۰٫۱ ثانیه پاک می شود زیرا سلول های گیرنده نوری در چشم ها اطلاعات بیشتری را به لوب اکسیپیتال منتقل می کنند.
کوچک سازی راهی برای محدود کردن کد و افزایش صفحات وب و فایل های محتوای شما است. این یکی از استراتژیهای اولیه است که برای کاهش زمان بارگذاری و استفاده از ظرفیت انتقال در سایتها استفاده میشود. نکته اصلی این است که وب سایت های کند برای شما هزینه بر می دارند و به برند شما آسیب می رسانند. از سوی دیگر، سریعتر بارگذاری صفحات وب شما تأثیر مثبتی بر ترافیک، حفظ کاربر و فروش خواهد داشت. برای بارگذاری سریعتر وب سایت، فشرده سازی GZIP را با حافظه پنهان سرور جفت کنید. هنگامی که آنها با هم استفاده می شوند، می توانند منجر به افزایش قابل توجه عملکرد وب سایت شوند.
مشتریان از وب سایت هایی با پاسخ سریع و زمان بارگذاری بسیار کم صفحه قدردانی می کنند. ۶۰ درصد از کاربران از دستگاه های تلفن همراه منحصراً برای تصمیم گیری سریع خرید استفاده می کنند. دستگاه های تلفن همراه و رایانه های رومیزی یا لپ تاپ ها به یک اندازه به عنوان منبع رسانه ای اطلاعات مهم در نظر گرفته می شوند. اما شاید برایتان عجیب باشد که بازدیدکنندگان ترجیح می دهند زمان زیادی را صرف جستجوی اطلاعات در جاهای دیگر کنند تا اینکه چند ثانیه منتظر بمانند تا وب سایت مناسب بارگذاری شود. با توجه به گستردگی منابع موجود در وب، کاربران در نهایت اطلاعات مورد نیاز را در وب سایت های دیگری پیدا می کنند.
کش سایت قابلیتی است که باعث افزایش سرعت بارگذاری سایت میشود و به بهبود تجربه کاربری کمک میکند. میتوانیم از افزونههای معتبری مانند wp-super-cash یا w3-total-cash برای مدیریت کش سایتهای وردپرسی استفاده کنیم. یکی از ویژگیهای برجسته PageSpeed Insights، ارزیابی دقیق عملکرد سایت در نسخه موبایل است. این ابزار در موبایل از اهمیت بالایی برخوردار است زیرا با افزایش وب گردی با موبایل، سرعت بارگذاری صفحات در این دستگاهها مستقیماً بر تجربه کاربری و موفقیت وبسایتها تأثیر میگذارد. سایتهایی که در موبایل کند هستند، احتمالاً کاربران خود را از دست میدهند، چرا که سرعت بارگذاری یکی از عوامل مهم در تصمیمگیری کاربران برای ماندن در سایت است.
پس از افزودن دامنه، باید Name Serverهای فعلی خود را به Name Serverهای ارائهشده توسط Cloudflare تغییر دهید. این تغییر به Cloudflare امکان مدیریت ترافیک ورودی به سایت شما را میدهد. نکته جالبی که باید درباره این افزونه کش بدونید این هست که سازنده این افزونه خود وردپرس (شرکت Automattic) هست. این پلاگین حدود 2 میلیون نصب فعال داره؛ پس اگه تو نصب این افزونه شک دارید، بیخیال این آمار نشید. شما می توانید از ابزاری مانند Screaming Frog برای شناسایی همه ریدایرکت های سایت خود و مکان هایی که به آنها منتهی می شوند ، استفاده کنید.
بهینه سازی نحوه بارگیری فایل های شما می تواند به بهبود سرعت بارگذاری صفحه کمک کند. به طور مشابه، می توانید کدهای CSS، جاوا اسکریپت و HTML خود را کوچک کنید. این به معنای حذف فضاهای غیرضروری، کاراکترها، نظرات و سایر عناصر غیر ضروری برای کاهش حجم فایل ها است. البته، بررسی هر خط کد برای هر یک از فایل های سایت شما دقیقا کارآمد نیست. بهینه سازی سرعت سایت نیازمند توجه مداوم است و امروزه با افزایش رقبا و انتظارات کاربران سرعت وبسایت از اهمیت بالایی برخوردار است. در این مقاله به برخی از مهمترین راهکارهای افزایش سرعت وبسایت پرداختیم که با اجرای آن مراحل میتوان سرعت سایت را بهبود بخشید و به موفقیت بیشتر در کسب و کار آنلاین رسید.
گوگل اعلام کرد که Interaction to Next Paint (INP) اکنون یک معیار Core Web Vital پایدار است و رسماً جایگزین First Input Delay (FID) شده است. هر بار که صفحهای به صفحه دیگری ریدایرکت میشود، کاربران شما باید زمان بیشتری منتظر بمانند تا درخواستهای زیادی (پاسخ HTTP) تکمیل شود. پس توصیه میشود که اگر واقعاً مجبور به تغییر مسیر در سایت هستید، از ریدایرکت استفاده کنید و ریدایرکتها زنجیرهای را حذف کنید. گوگل در سال ۲۰۱۰ بهطور رسمی اعلام کرد که سرعت سایت، یکی از فاکتورهای رتبهبندی است. همچنین معرفی الگوریتم Mobile First Index در جولای ۲۰۱۸ باعث شد تا سرعت سایت پیشازپیش برای گوگل اهمیت پیدا کند.
این قضیه نیاز به کلی تجزیه و تحلیل داره و سرور باید در لحظه کلی محاسبات انجام بده تا محتوا رو تشکیل بده. در نهایت، کاهش سرعت بارگذاری صفحه نه تنها عملکرد کلی و UX وب سایت شما را بهبود می بخشد، بلکه SEO آن را نیز بهبود می بخشد. سرعت سایت همچنین نقش اساسی در بهینه سازی موتورهای جستجو (SEO) دارد. گوگل هنگام تصمیم گیری برای رتبه بندی صفحات وب، فاکتورهای مختلفی را در نظر می گیرد. سرعت بارگذاری صفحه نشان میدهد که وقتی کاربر روی پیوندی به آن کلیک میکند، وبسایت شما با چه سرعتی نمایش داده میشود. Core Web Vitals به شما کمک میکند سرعت بارگذاری وبسایتتان، سرعت قابل رویت شدن و آماده شدن آن برای کاربران را اندازهگیری کنید.
بعد از نصب پلاگین WP Fastest Cache اصلا نیازی نیست که تو فایل htaacces. در نهایت هم اگه دوست داشتید از یه ابزار ایرانی برای فهمیدن سرعت سایت خودتون استفاده کنید، ما استفاده از ابزار سئو و بهینه سازی سایت mizfa tools رو به شما پیشنهاد میکنیم. با استفاده از ابزار واکاوی صفحه سایت، میتونید از سرعت لود شدن سایت خودتون باخبر بشید. یک وب سایت نقطه کانونی کل استراتژی بازاریابی اینترنتی شما است و CMS شما هسته اصلی وب سایت شما است . یک CMS واسطه را حذف میکند و به شما قدرت میدهد تا محتوای سایت خود را بهروزرسانی و تغییر دهید.
با رعایت کردن یهسری اصول و با نصب یکی از بهترین افزونه های افزایش سرعت سایت وردپرس میشه این مشکل رو تا حد زیادی حل کرد. بهینهسازی سرعت بارگذاری وبسایت یکی از عوامل کلیدی در موفقیت آنلاین شما است. وقتی کاربران به سایت شما میآیند، انتظار دارند که صفحات به سرعت بارگذاری شوند. در این مقاله، به بررسی 10 روش موثر برای بهینهسازی سرعت بارگذاری وبسایت خواهیم پرداخت. با استفاده از این نکات، میتوانید تجربه کاربری را بهبود بخشید و رتبه سایت خود را در موتورهای جستجو افزایش دهید. با این حال ، تصاویر با حجم زیاد نیز می توانند زمان بارگذاری سایت را به تاخیر بیاندازند.
خرید دوره آموزش سئو کلاه خاکستری